Отнеха 3-те деца на Даниела, защото няма жилище! На циганите и бежанците намират, на нея не!

Отнеха 3-те деца на Даниела, защото няма жилище! На циганите и бежанците намират, на нея не!

Жена от Сливен се раздели с трите си деца, защото живее в мизерни условия. Отнеха и най-скъпото. Тя е Даниела, на 25 години, и живее в склад за мебели край Сливен – без електричество. Трябва да се оправя сама – нито има работа, нито подкрепа от близките.

Губи бащата на децата си, а нейните роднини след това я гонят заедно с тях на улицата. Отива при леля си, която живее под наем, но според Закрила на детето условията не са добри. Вместо да се опитат да помогнат на Даниела, те взимат трите деца и ги изпращат по различни приемни семейства.

Майката има само 2 месеца да докаже, че може да се грижи за тях, иначе ще ги дадат за осиновяване.

„Аз си го обяснявам с това, че страшно много харесаха децата ми… Да, и те наистина са хубави, затова ги взеха. Но не мисля, че ако ти харесат децата, трябва да ги вземеш от майка им”, коментира Даниела.

Стоянка Добрева, която е социалният работник по случая, твърди, че Даниела сама е подписала декларация, че не може да се грижи за тях. Действа се изцяло по закона.

Близките на Даниела гарантират, че Дани е добра майка. Социалните не е трябвало да взимат децата. Призовават институциите да помогнат с търсенето на жилите.

„Бедни сме, това е най-лошия порок в България, и дори на собствените си деца не можем да помогнем”, коментира близка на Даниела.

Аз само едно ще кажа…. Намират жилища на цигани и на бежанци, за нея няма. Друго няма нужда да коментирам.