МЕДИЙНАТА БУХАЛКА НА ВЛАСТТА – BTV

Г-ЦА ЦЪНЦАРОВА РАЗМАХА МЕДИЙНАТА БУХАЛКА НА ВЛАСТТА – BTV

С внушително самочувствие на ментор в публичния ни живот BTV нахлу в един регламентиран, узаконен и подреден свят за изборно отразяване на кандидат президентската кампания. Всички ни обясняваха за същността на пуларизма, равнопоставеността, отразяването на живота от обективна и прозрачна журналистика.

И така опиянени от тази утопия преживяхме истински шок днес на 19.10.2016 год. котаго г-жа Цънцарова с опулени очички и ухилена усмивка на „разследваща“ журналистка, с крехката си фигура се оказа мощна бухалка в ръцете на алчен медиен гигант, който отрича съществуването на по-малки , но може би доста по почтени медийни играчи. Та крехката водеща взе да реди в ефир схеми да открива карти на зависими политици и да развенчава „крадците“ на народната пара в размер на цели 2.4 милиона. Комсомолски ентусиазъм, който лъха и от рекламата за „незабравимия“, „грандиозен“ сблъсък на истинските идеи между майката на нацията Цецка Цачева и ген.Румен Радев бе подложката на това разследване. Сблъсък, който трябва да се състой върху роините на развенчани марионетки, кукли на конци и фантомни кандидати, алчни да приберат скромните 40 000 лв. от бедния български народ. Триумф в стил ала Бареков дудука, екзалтиран пред печатницата в Костинброд и после ревящ пред телевизора, че животът му е заплашен.

Да , г-ца Цънцарова никой не я заплашва защото, тя услужливо олиза задника на властта, обслужи премиера и подложи на Цецка да блесне в очаквания диспут на титаните. Малко преди това обаче се оказа, че ген.Радев също е в схемата, г-ца Цънцарова ловко го извади от батака с думите „ Е, да и ген.Радев са го излъчили от инициативен комитет , но предлагам да го извадим от списъка“ и хоп маркер зачертава петия заподозрян.

Целият този цирк можеше да бъде наречен обикновен пиар водевил на алчна медия за изборни пакети, но тук става дума за директно настъпване на мотиката, както се казва по народно му, за дискредитирането на честни и нормални участници в предизборната надпревара. Тук става дума за взрив на безнаказаното , триумфиране на медийно деребейство. Вече не се използва вестник за убийството на муха, а се стреля с топа от електронния разстрел на политика заплашваща статуквото. Громим опозицията на народа, като се гаврим със самия народ, платените от народа партии с по 11 лв. на глас са първо качество, а онези „с малки „ шансове според внушенията на водещата се договорят за жълти стотинки и правят картел за окрупняване на кражбата, от прокъсания джоб на мизерстващия избирател, така с 300 000 лв. се гуши един човек регистрирал няколко инициативни комитета на име г-н Ангел Гаджев. Дори и разследването да е довело водещите до тези изводи, никъде не е намерено доказателство за омаскаряването на г-н Кемил Рамадан. Показва се паралел между две снимки с еднаква пресечна личност г-н Георги Георгиев. В едната карикатурата Митьо Пищова , а на другата г-н Рамадан. Отново се сипят предположения, догадки и откровени лъжи. Схемата е облечена и в признание на Пищова, че бил кукла на конци, най-патриотичната телевизия BTV го освободила, откъснала от оковите на зависимости, кошаревеца свидетелства, че всичко е вярно. Само не доказа къде в цялата ужасия е мястото на г-н Кемил Рамадан. По телефона се включи и другият „артист“ от водевила Гаджев и той каза, че няма нищо общо с г-н Рамада.

Сега идва ред на въпросите. На кого попречи издигането на Кемил Рамадан? Кой нареди тази публична трибуна, която се очакваше да се превърне в ешафод за екзекуцията на г-н Рамадан? Кой иска да избие от предизборната надпревара силната кандидатура на г-н Рамадан? Кога и кой даде поръчката на г-жа Цънцарова за тази публична екзекуция на г-н Рамадан? Какво всъщност постигна предаването на 19.10.2016 год. На Тази сутрин по BTV?

Издигнатият от П.П. Балканска демократична лига постави на изпитание статуквото и най-вече системните партии ДСП и ДОСТ, които се отказаха да издигнат кандидат за президент и останаха в брокерска позиция относно твърдия си електорат спрямо основните играчи ГЕРБ и БСП. Заложили на втория тур, те потриват ръчички за голяма печалба от пазаруването на основните играчи, които също така щедро ще похарчат натрупаната с милиони субсидия за пазаруването на електорално влияние.

Преди дни г-н Рамадан оприличи шантажора на нацията като гавaзин. Дълбоко популярното от ерата на цар Фердинандов впечатление за лично обслужване на владетеля от гавазите, нанесе непоправимо сравнение с драмата на управляващите от Симитли. Гавазинът може би е наредил бързата реакция на близката до властта алчна медия да размаже опонента. Бай Ганьо цани Гочооглу и Бочооглу да се разправят с глашатая на народа, Бай Тато от обида опъна чедъра, за да спрат задочните репортажи от Лондон, Бай Х..ой използва крехката Цънцарова да му защити поруганата чест.

Г-н Кемил Рамадан обикаля страната, среща се със стотици хора, напипа пулса на недоволството, стана изразител на набъбващия котел, врящ на отрицание. Каза еднозначно, че с БДЛ поема властта и щом тя се търкаля по улицата, както казва Гавазина, да я вдигнем и да управляваме. Защото народа има нужда от управници, а не шантажори. Г-н Рамадан изрази категорично, че е готов да се сбори с мафията, да разреже гордиевия възел на срастването й с държавата и да бъде освободен народния потенциал. Това ужаси статуквото, това ужаси всички комунисти кандидат президенти, всички ченгета кандидат президента, всички кукли на конци кандидат президенти, от личността на автентичния кандидат президент Кемил Рамадан.

Мислим, че на следващия въпрос г-жа Цънцарова ще трябва да отговаря пред колегите си, защото в лично качество кандидат президентът Кемил Рамадан, чието достойнство беше поругано, чийто бизнес статус бе накърнен, чиято политическа кариера беше направен опит да бъде срината ще заведе дело за 100 000 000 лв. срещу медията и нейната бухалка г-жа Цънцарова. Същата претенция ще има и г-н Николай Панков ръководител на кампанията от името на П.П. Балканска демократична лига, чиято почтеност бе поставена на карта с общи изводи за злоупотреби без доказателства.

Гарантира ме, че със средствата от делата ще основем инвестиционен фонд за подкрепа на малкия и среден бизнес в смесените райни. Спекулациите на една друга национална медия-бухалка вече я докараха до това да има черен екран на излъчване, обявила е фалит. Надяваме се BTV да съумее да си плати щетите нанесени на изборния процес, на българския народ, на чистотата на медийната среда, и на авторитета на българската журналистика.