ИМАМИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА УПОТРЕБА

Турските имами ще бойкотират погребенията на метежниците

От Дневник

Турският директорат по религиозните въпроси (Дианет) заяви в официално съобщение, че никой от неговите близо 100 000 служители няма да участва в мюсюлмански погребални молитви и няма да присъства при погребение на участвалите в метежа от 15 юли.

Изключение ще се прави единствено за онези войници, които са били “насилствено въвлечени” във военните действия, с които бе направен опит за сваляне на правителството и президента.

От Дианета казват, че напоследък има множество запитвания към тях как да се процедира на погребенията на превратаджии и затова се е наложило заемането на специална позиция.

Инструкциите са, че погребалните молитви са за починали правоверни и че в погребалните церемонии се прави вид благословия за тях. Но метежниците не били достойни за благословия, тъй като “не само потъпкаха личните закони, но и цялата страна с действията, в които участваха”.

Погребални молитви и церемонии ще има за онези, които “със заплаха са били въвлечени в инцидентите и са се оказали в сблъсъците, без да знаят какво се случва”.