Борисов навърза в едно: Слави, популизъм, хаос…

Премиерът Бойко Борисов обвини депутатите, че са се подвели от популизма и са одобрили референдума, поискан от Слави Трифонов и екипа му.

Той изрази надежда, че държавата няма да бъде хвърлена в хаос и предупреди, че ако това стане, то хаосът ще бъде страховит.
“Виждайки какво става в света, на всички ни е мила държавата, хаосът, който ще стане ще бъде страховит. Това, което и вчера парламентът прие, един от въпросите е 1000 процента противоконституционен, няма как да стане от обикновено Народно събрание. Но подведени от популизма, всички гласуваха. Дано политическата класа действително разбере, че е изпратена тук да взима непопулярни и тежки решения и да се опази държавата”, каза Борисов.

Премиерът подкрепи и критиките на президента към депутатите заради референдума на Слави Трифонов.

Вчера държавният глава изрази несъгласие с това, че парламентът е допуснал сред въпросите и този за електронното гласуване, по който вече хората се произнесоха преди година.

Бойко Борисов коментира отново въпроса и за евентуалната си кандидатура за президент. Преди два дни в Лондон той се обърна задочно към партньорите си да внимават да не се изнерви и кандидатира за президент.

Днес премиерът обясни, че това е било шега и обвини медиите, че не са прочели цялото му изречение. Борисов разясни какво е имал предвид. Той припомни, че навремето, когато бил главен секретар на МВР, някои много държали Румен Петков да стане вътрешен министър.