Българско Национално Обединение предлага алтернатива на управлението

17239969_1461509317201836_3449882842569512105_o

17239969_1461509317201836_3449882842569512105_o

В България истината е неприемлива и недопустима. Истината е компромат. Половината ни държавен бюджет се краде от хора, станали зависими към кражбата и корупцията. Европейската комисия подкрепя България с ясното съзнание, че управляващите са криминално проявени, с ясното съзнание, че всички еврофондове най-вероятно се крадат. Но тъй като е политически неизгодно това да бъде спряно, всичко се случва в задкулисие. Корупцията и рекета са се превърнали в основна форма на управление. В България няма държава, няма държавност, институциите са унищожени, в администрацията има хора, на които се плаща за да ходят на работа, но да не работят.

 

Затова Българско Национално Обединение предлага алтернативна форма на управление. 
Предлагаме 90% от държавната администрация да бъде съкратена, като по този начин ще се възстанови връзката между гражданите и управляващите единици, чрез премахването на неработещите, социално подпомагани единици и връщане на услугите за човек, а не против него. Българско Национално Обединение (БНО) иска да възстанови държавността в страната ни за четвърти път в над 1300-годишната ни история, след времето на хан Аспарух. Основна задача е да се помогне на хората, които имат силата да осъзнят действителността и да приемат реалността, вместо да бягат от нея, в очакване на чудо. Спасението е в собствените ни ръце и ако не предприемем необходимите действия това, което се случва ще продължи и ще доведе до логичния си край. Трябва да опитаме да наложим форма на управление, която да е адекватна за социалните и обществени отношения, както и настоящата реалност. Парламента и републиката, които към момента е ясно, че не функционират, а държавността изобщо я няма, не могат да бъдат реанимирани и извадени от комата. Трябва да се създаде нов модел, който да е български, който ние, с нашия разум, ум и интелект да опитаме не да копираме от някъде, а да изградим наново. Само това ще ни даде възможност да продължим съществуването си и за в бъдеще. Това е именно професионално експертно управление на ресурсите, на знанията, на технологиите и на обществото в България, като се дава предимство и самостоятелност на общностите и на общините. Ние също така гарантираме, че истината няма да ни компрометира, защото осъзнатият човек носи отговорност за действията си. Моделът на съдебната система, която дава бележки на виновния, че е невинен, в случай, че има повече пари, е грешен. Ние вярваме ,че морала и закона трябва да се слеят в едно, за да има справедливост и правораздаване спрямо действията. А действията са еднозначни. Трябва да се осъзнае, че кражбата и липсата на правила ще унищожат човека. Това е неуспешен и неустойчив модел. Като парична форма и като начин на живот, спазването на правила води до по-добри икономически резултати и до по-щастлив живот. А това е една много по-печеливша формула. Устойчивото развитие на България трябва да се гарантира, за да гарантираме бъдещето на децата си. 
“Ние обещаваме, че ще въведем ясни правила при подаване на лобистки закони, като предлагаме в Народното събрание да има гише за желаещите да променят даден закон спрямо техните интереси. Гарантираме, че след приемане на закона, в срок от два месеца парламента няма да го изменя, с оглед на това съответния лобист да успее да открадне достатъчно. Обещават се равни права за всички. Примерът е следния: Димитър Зоров внася конкретен текст за промяна в закона за животновъдството, като предлата определена сума. Ако другите потърпевши от това лобистко решение не съберат повече от него, с оглед това предложение да бъде отхвърлено, тогава то се приема и влиза в сила веднага. По този начин онзи, който дава повече печели. Трябва да има ясни правила,  дори и при запазване на сегашния модел. Нашите предложения за подобряване на системата и определяне на конкретни правила за кражбата и корупцията ще бъдат в резултат на референдума, който ще проведем преди изборите. Това е дали хората са за нормалност или за ненормалност, като нормалното е това, което е в момента. Ние сме за ненормалност, но ако хората търсят противното, ние въпреки всичко сме готови да се съобразим с тях.” каза Александър Атанасов, водач на листите на Българско Национално Обединение в МИР Ямбол и Пазарджик.
Можете да се запознаете с идеите на Българско Национално Обединение, като гледате част от дебатите и интервютата, с участието на Александър Атанасов и други представители на партията: