Българско Национално Обединение: Искаме явен вот в реално време

download

download

Предизборен дебат в ефира на БНТ с участието на Александър Атанасов, водач на листите на Българско Национално Обединение в МИР Ямбол и Пазарджик. Водещ е журналиста Аделина Радева.

Аделина Радева (БНТ): С какви основни послания прекосявате тази кампания, за да срещнете подкрепата на избирателите?

Александър Атанасов: В крайна сметка се оказва, че думите са без значение. Това, което някой казва вероятно много малко хора ще го повярват, защото между истината и лъжата, измамата, между вярно и невярно, в нашето общество е много трудно да се направи разлика. Медиите и тези, които ги контролират успяват да манипулират общественото мнение. Но за нас са важни действията. Действията са показателни, а не думите. Тези, които десетки години правят реформа след реформа във всички сектори се оказва, че подлагат българите на геноцид, който ни унищожава. Тоест реалността в която ние живеем и съществуваме, считаме, че е преднамерен план, който постига целите си. Защо тогава ние се молим на същите тези хора да ни помогнат, като това най-вероятно ще доведе до още по-лоши резултати?

Аделина Радева: От къде трябва според Вас да започне битката с корупцията и коя реформа е най-наложителна?

Александър Атанасов: В България корупцията е модел, който е насърчаван, който е начин за функциониране на останалото от държавата. Аз предпочитам да казвам “държавната банда”, защото нито прокуратурата, нито разследващите органи функционират по начин, по който би трябвало да са разследвали корумпираните . Точно обратното. Защитени свидетели са най-крадливите и най-зависимите. Корупцията е държавна политика и тя се насърчава по всички възможни начини. Затова и сме на първо място в ЕС по корупция. Ние живеем в реалност, където е нормално да си алчен, подъл, да лъжеш, да крадеш и най-лошите модели на поведение да се поощряват. Ние, от Българско Национално Обединение, влизайки в парламента ще бъдем крайно ненормални. А именно, ще си държим на думата, каквото обещаем ще се изпълнява, няма да лъжем и няма да крадем – колкото и да е учудващо това. Защото това, което се случва ни унищожава духовно и физически, като народ и нация. България е една територия, която се управлява на чело с осъзнат или неосъзнат, с ментални проблеми най-вероятно, човек, който през тези години разиграва циркове, а сега се бори с корупцията. Корупцията ще се пребори тогава, когато се премахне причината. А това е държавната банда и псевдо държавата, в която ни управляват.

Аделина Радева: Вашият стимул да влезете в политиката е да се премахне някой, който вече е част от статуквото ?

Александър Атанасов: За нас определението депутат е символ на най-лошото, най-долното и най-неработещото. Но как да пребориш системата без да станеш част от нея?

Аделина Радева: С какви мерки се ангажирате Вие?

Александър Атанасов:  Според мен е редно, ако системата не иска да се промени, но хората искат тя да бъде променена, народните избранници да станат народни изгнанници. Защото това, което те правят е против хората и против нас. Техните действия показват еднозначно какво логически ще последва. В система като правосъдната например, където важи бележката и този, който плати повече нищо, че е виновен – става невинен, където черното е бяло, където обещаното не е задължително да се изпълни. Ние предлагаме много прост механизъм. Правителството, да се избира и с програма, обещаваща по месеци какво ще свърши. И ако не свърши нещо от обещаното, то тогава да подаде оставка. Това е промяна , която трябва да се заложи. Когато правителство, което не изпълнява обещаното си и изпълнението не е вързано с обещанието, то автоматично да се подава оставка.

Аделина Радева:  Г-н Атанасов, малкият и средният бизнес са гръбнака на една икономика. Вие кои мерки бихте посочил като спомагащи развитието? Какво трябва да се направи?

Александър Атанасов: Посоката е една. Не да се борим с причините, а с това, което ги предизвиква. Това е политическата система, която е неспособна, неадекватна и не отговаря на социално-икономическите и обществени отношения в съвременния свят. В парламента се приемат лобистки закони, където който даде повече прави съответната поправка в закона. Това не е тайна, но е редно да се обявява кой колко е дал- поне да става ясно. Дори в кражбите няма правила. Краде се над 50% от държавния бюджет. Това са 20 милиарда грубо казано. Всички природни ресурси се подаряват на чужди фирми. Имаме много средства , но въпроса е, че няма воля. Никой не задължава тези, които ги крадат, да ги ползва за развитието на България.

Аделина Радева: А Вие как ще ги задължите?

Александър Атанасов: Когато човек се осъзнае и започне да вярва на сетивата си и на духа си, когато разбере, че това, което го заобикаля го унищожава, тогава би могло да има промяна. Благодарни сме на Бойко Борисов и на правителствата през последните години, за това, че извършваха такива безобразия, че лъжеха толкова нагло, защото тези неща биха стимулирали българина да разбере, че той не може да очаква помощ от държавата и че няма къде да се оплаче. Защото от конституцията важи единствено играта на избори. Всичко друго е пожелателно. България е в центъра на военния конфликт,  който днес не се води с бомби, а с облъчватели, манипулиране на съзнанието и други подобни. Смешно е в днешно време някой да смята, че войната се води с бомби. Ние, поради геополитическото си положение, сме обект на тази интервенция от глобални сили. Затова в България всички ходят като призраци, думите нямат значение и всеки лъже и краде. Чудят се какво става. Или се осъзнаваме или няма да ни има. Когато човек повярва на сетивата си, а не на това, което някой го лъже или му продава медиен продукт, когато се видят действията, когато човек има лично мнение и не го е срам или страх да го изрази.

Аделина Радева: Въпросът е как човек се осъзнава?

Александър Атанасов: Ето Ви един прост пример. Имаме право да гласуваме спрямо нашата конституция. Гласуването обаче е тайно. Тайната остава от избирателя, защото вота винаги се манипулира. В продължение на повече от 20 години те са се специализирали да го манипулират и да го правят такъв, какъвто те искат. Искаме явен вот в реално време.

Бюлетина номер 20 за Българско Национално Обединение.

https://www.youtube.com/watch?v=cuz_0PzjiKg&feature=share