АВСТРИЯ ПЪРВА ПОКАЗА ЧЕРВЕН КАРТОН НА ПЪЛЧИЩАТА НА ЕРДОГАН

kurtz

Австрия: Активистите на Ердоган да напуснат страната

„Който приема турско гражданство, губи австрийското.“

Министърът на външните работи на Австрия Себастиан Курц още веднъж изрази възмущението си относно демонстрациите в подкрепа на Ердоган, които се проведоха във Виена.

„Който иска да се ангажира с турската вътрешна политика, може да напусне Австрия, никой няма да му попречи“, – цитира вестник „Австрия24“  министъра в интервю по телефона от Вашингтон. Той се намира в столицата на САЩ за участие днес на среща на външните министри от антитерористичната коалиция.

Себастиан Курц, който също отговаря и за въпросите на интеграцията, изрази своите очаквания, че гражданите с турски произход ще са „лоялни по отношение на Австрия“. „Който  привнася конфликти отвън, влияе негативно на съжителството“. 

Ще припомним, че след опита за преврат в Турция, във Виена се състояха масови демонстрации  в подкрепа на правителството, при които бе нападнат и кюрдски ресторант. Във връзка с това, вестникът цитира Курц: „От Турция бе организирано провеждането на демонстрации в Австрия. Това е напълно неприемливо. Призиви за демонстрации от чужбина – това е немислимо. Не можем да се съгласим с внасянето в нашата страна на конфликти отвън.“

Третият председател на Австрийския национален съвет Норберт Хофер(АПФ), който изпълнява длъжността президент до  провеждането на повторните избори, настоява за  преустановяване на  признаването на австрийско гражданство за мигранти от Турция. Основание за това е предположението за двойно гражданство.

Мигранти от турски произход, посочва Хофер, след връчването на австрийско гражданство, отново кандидатстват пред турските власти за върнатите си преди това паспорти. До този момент Турция отказва да предостави съответните данни на австрийската страна. 

Австрия24“ цитира изказване на кандидата за президент на Австрийската партия на свободата (АПФ)„Двойното гражданство при създалите се обстоятелства е не само противозаконно, но то насърчава създаването на паралелни общества. Турски мигранти, които нелегално притежават двойно гражданство, трябва да се откажат от австрийското.“

Визирайки предизвиканата от Хофер дискусия по повод турско-австрийското двойно гражданство, външният министър Себастиан Курц посочва категорично:„Който приема австрийското гражданство, той губи турското“ – пише в заключение вестникът.

Не е ясно, колко австро-турски граждани имат в действителност двойно поданство, пише Ди Прессе. Австрийските власти не знаят в какъв момент  Турция предоставя на австрийци второ гражданство. На последните парламентарни избори в Турция, 90 000 живеещи в Австрия турци са имали право на глас. Четиридесет и пет процента са се възползвали от това право. Дали сред тях е имало такива с двойно гражданство, не може да се установи. В момента в Австрия живеят около 300 000 с турски корени, 116 000 от тях имат турско гражданство.

Превод и обобщение: Александър  Александров / Memoria de futuro

Коментари

 1. Иван Старейшински | юли 23, 2016 at 10:09 am |

  Градът на снимката не е Виена и няма нищо общо с Австрия ! Прилича на Париж !

  • ГРАДЪТ СИ Е ВИЕНА, КОЛЕЛОТО СИ Е ПРАТЕРА, А ВИЕ КАТО ГЛЕДАТЕ САМО КАРТИНКИ СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ, ТРЯБВА И ДА СЕ ПЪТУВА, А НЕ САМО ДА СЕ КРИТИКУВА!

  • СНИМКАТА Е НА КМЕТСТВОТО НА ВИЕНА! НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ ГЛУПОСТИ!

 2. И къде точно във Виена е това .Наличието на Виенско колело не го прави Виена .Гледайки през прозореца Виенското колело съвсем не ми изглежда така.Остава да е колаж от много виенски места но се съмнявамм.

  • КОЛАЖА СЪЩО Е ИЗРАЗНО СРЕДСТВО, НО КАК МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ ПО БЕЗСПОРНА КАРТИНКА , А НЕ ЗА ТЕМАТА, ТЕКСТА ИЛИ ДА ИМАТЕ МНЕНИЕ ПО ПОСТАВЕНАТА ТЕМАТИКА. ТОВА ПОКАЗВА КОЛКО СМЕ ПОВЪРХНОСТНИ, ПЛОСКИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЪВ ВЪЗПРИЯТИЕТО НА РЕАЛНОСТТА!

  • Това е открито колело в Пратера!

   • Опа, грешката е моя за откритото колело на първата снимка! Но кметсквото е на Виена!

 3. yasmina kuzova | юли 23, 2016 at 8:06 pm |

  tova e viena

 4. Горд Парижанин | юли 24, 2016 at 5:27 am |

  Това е лувъра, който за последно си беше в Париж :))))

  Ето я цялата снимка:
  http://www.beytours.com/db_images/galery/89-b.jpg

 5. Селянин Неук | юли 24, 2016 at 10:36 am |

  За всезнаещите, това е сградата на кметството във Виена

  • БРАВО, ТРЯБВА ДА ОРГАНИЗИРАМЕ КОНКУРС, А НЯКОЙ ПРОЧЕТЕ ЛИ СТАТИЯТА, ЩОТО СЕГА СЕ ОКАЗВА, ЧЕ МЮНХЕН НИ ПРЕДСТАВЯ НОВИ ЗАГАДКИ….

 6. Turz8te van.ot.avctria

 7. Прави са си хората! искаш турско гражданство- марш в Турция да поддържаш Ердоган! в Авсрия само с австрийски паспорт.

 8. Да ама това е Себастиан Курцот Австрия , а не Даниелчо Митов от БГ!

 9. Анна Елчинова | октомври 9, 2016 at 12:58 pm |

  Безумието на Австрия(в превод – “външна”, “покрайнина”, също като “украйнина” – покрай границата), сиреч, както и на Меркелската Германия, загроби цяла Европа, а аз съм патила многостотин години под робството на малоумни, агресивни и антицивилозавани диваци. Нима е необходимо да преживявам отново това благодарение на идиотите от Германия и Брюксел? Нека те преживеят това, което са преживели моите деди и прадеди.

Коментарите са спряни.